Strony

Powiązane

  • Czy przyjmowanie preparatów witaminowych jest niezbędne?Czy przyjmowanie preparatów witaminowych jest niezbędne?
    Wielokrotnie widzimy reklamy w telewizji, według których musimy dbać o zdrowie i już teraz biec do apteki i zakupić preparat witaminowy, który sprawi, że zdrowie będzie nam dopisywało. Niestety nie …
  • Dieta- informacje
    Pamiętajmy o tym, ze zawsze należy samemu decydować o tym, jaka dieta nas interesuje najbardziej. Czasami jednak nie wiemy, na jaką dietę powinniśmy się zdecydować, ponieważ nigdy wcześniej nie mieliśmy …
  • Aparat ortodontyczny cenyAparat ortodontyczny ceny
    Aparat ortodontyczny. Coraz więcej ludzi pragnie mieć proste zęby, którymi można by się chwalić podczas uśmiechania się. Patrząc na to, jak szybko rozwija się medycyna, a wraz z nią i …

Jak polepszyć fryzurę, czyli sposoby na wzmocnienie włosów

Każda z nas marzy o pięknych, gęstych, elastycznych włosach. Tymczasem, dla wielu kobiet włosy są problemem, z którym nie potrafią sobie poradzić. Może zatem zamiast nakładać na włosy kolejne drogie maseczki, żele, balsamy, które w dużej mierze wzbogacone są różnymi chemicznymi związkami, zajrzeć do babcinego poradnika? Nasze babcie bardzo często korzystały z najzwyklejszej nafty, którą można było kupić w aptece. Z dodatkiem soku z cytryny, miodu i żółtka była stosowana przynajmniej raz w tygodniu, najlepiej na całą noc, a efekty były już widoczne po kilku tygodniach. Podobne jest działanie olejku rycynowego, który po zmieszaniu z żółtkiem, sokiem z cytryny i miodem odnosi podobny skutek. Nasze babcie sporządzały płukankę do włosów z kory brzozy, lub dębu. Te dwa drzewa mają bardzo dobre oddziaływanie na człowieka, można więc wypróbować ich działania na swoich włosach. Równie dobry skutek odnoszą płukanki z mieszanek ziołowych specjalnie dobranej kompozycji. Kiedy nasze włosy stają się matowe, łamliwe, słabe, oznacza to, że brakuje nam pewnych minerałów i witamin. Na pewno mamy zbyt mało cynku, powinnyśmy więc poszukać produktów, które zawierają duże ilości cynku. Najwięcej cynku jest w świeżych ostrygach i małżach, ale z tym są kłopoty na naszym rynku. Za to do woli znajdziemy kiełków i otrąb, orzechów – włoskie, laskowe i ziemne, sporo cynku jest w pieczywie pełnoziarnistym, udku kurczaka, w jajach, a szczególnie w żółtku. Po takiej diecie i domowych maseczkach, włosy na pewno poprawią swoją kondycję.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>